Carmolimp: Carne vrac versus carne ambalata in ATM

0
1070

Oferta de carne proaspata se regaseste pe piata in doua variante: carnea vrac si carnea ambalata in atmosfera protectoare. Desi ambele variante apartin de aceeasi zona, exista cateva atribute care le deosebesc.
Carnea vrac are un pret mai mic, se poate cumpara

exact cantitatea dorita si are avantajul de a verifica termenul de valabilitate dupa indicia de aspect si miros. Pe de alta parte, carnea cumparata vrac poate ascunde probleme daca nu este tinuta in conditii igienice. Bacterii precum Helicobacter pylori supravietuiesc in medii in care exista manipulari repetate.
Carnea ambalata in atmosfera protectoare este putin mai scumpa decat cea vrac din cauza costului de ambalare. Avantajele sale cele mai importante sunt termenul de valabilitate mult mai mare (11 zile in cazul carnii ambulate in ATM furnizate de Carmolimp) si conditiile de igiena indeplinite in totalitate.
“Intre carnea vrac si carnea ambalata in atmosfera protectoare, calitativ, nu exista nicio diferenta. Avantajul major al carnii proaspete ambalata in atmosfera modificata este acela ca se poate mentine nivelul de prospetime pe o perioada mult mai lunga, datorita procesului tehnologic. Plus de asta, din pacate, in sistemul vrac de vanzare mai exista si riscul “ruperii” lantului frigorific, dar si alte riscuri microbiologice datorate manipularii repetate a produselor. In momentul deciziei clientului, conteaza foarte mult disponibilitatea lui de a plati ceva in plus si pentru serviciul adaugat, mai ales in cazul gramajului fix”, a declarat Valentin Soneriu, Director General Carmolimp.
In functie de categoria de varsta din care face parte cumparatorul, exista mai multe motive pro achizitie. La unii cumparatori este pretul, la altii “durata de viata” a produsului. Un lucru e cert: in ambele cazuri carnea este proaspata.
Despre Carmolimp
Carmolimp cel mai mare producator si distribuitor de carne ambalata in atmosfera protectoare la gramaj fix din tara. In prezent, opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza. Pornita in 1993 ca o afacere de familie, CarmOlimp reuseste sa controleze intregul flux “de la furca la furculita”, avand in dotare atat terenurile agricole, fermele si fabricile de procesare, cat si lantul de distributie al produselor.

Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here