AGERPRES a lansat la ONU primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul video Tărâmul dintre ape

0
1166

Agenția Națională de Presă a lansat în premieră, marți, 30 noiembrie, la sediul ONU, în New York, primul Facebook Messenger NewsBot din România, AGERPRES NewsBot, precum și documentarul video „Tărâmul dintre ape”. De asemenea, la eveniment a fost prezentată și o parte din arhiva fotografică AGERPRES. Agenția Națională de Presă și Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite au organizat acest eveniment cu ocazia Zilei Naționale a României.

Fotografiile selectate pentru această expoziție invită la a explora și a înțelege mai bine România și poporul român, prin istoria și acțiunile lor. La baza acestui proiect se află însuși idealul Națiunilor Unite, potrivit căruia cu cât ne cunoaștem mai bine unii pe alții, cu atât premisele coexistenței pașnice și ale eforturilor comune depuse pentru a aduce prosperitate sunt mai bune”, a declarat ambasadorul României la ONU, Ion Jinga.

La rândul său, secretarul general adjunct al ONU, Jan Eliasson, și-a exprimat gratitudinea pentru contribuția AGERPRES la promovarea importanței cooperării internaționale: „Suntem foarte recunoscători României şi pentru contribuţia AGERPRES în transmiterea mesajului privind indispensabilitatea cooperării internaţionale de la ONU. […] De asemenea, sunt impresionat de ceva în ultimii cinci-zece ani, iar asta este puterea imaginii. […] Am observat o persoană, Ministrul de Externe Mănescu, unul dintre predecesorii mei în calitate de Preşedinte al Adunării Generale, el a prezidat cea de-a 22-a sesiune, eu am prezidat cea de-a 60-a sesiune, acum ceva ani. Şi mai este şi fotografia de acolo care arată un tânăr studiind ceva la prezidiu – acela sunt eu când eram Preşedintele Adunării Generale, în 2005, în timpul discursului Preşedintelui României. Deci sunt foarte impresionat de documentarea voastră”.

Cum puteți vedea, avem istoria României, cu aspectele pozitive și cu cele negative. Acesta este rolul media, de a consemna totul și de a arăta generațiilor viitoare, pentru a ști foarte bine ce să repete, părțile bune, și ce să nu repete, să învețe din greșeli. […] Am pornit acum 100 de ani, iar acum vom privi puțin spre viitor, poate peste 10 ani de acum înainte. Vă voi arăta un proiect AGERPRES. Se numește AGIL. AGIL este AGERPRES Innovation Lab. Acest laborator de inovații nu lucrează de foarte multă vreme, și avem un produs, care este AGERPRES NewsBot. AGERPRES NewsBot vă ajută să accesați conținutul cel mai relevant despre România direct prin Facebook Messenger”, a afirmat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Imagini de la eveniment, la linkul: https://goo.gl/wqU4EY.

AGERPRES NewsBot îi ajută pe utilizatorii de Facebook să identifice cele mai importante știri în limba engleză ale agenției, într-un mod ușor, interactiv și practic. Acesta poate fi accesat utilizând Facebook Messenger, la link-ul: https://www.messenger.com/t/AgerpresNewsAgency/.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o iniţiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea şi implementarea celor mai noi tehnici de productie şi distribuţie media la nivel național și internațional. NewsBot-ul va fi disponibil în curând și în limba română. Mai multe detalii despre AGERPRES NewsBot și AGERPRES Innovation Lab la link-ul: http://agil.agerpres.ro/.

Documentarul video „Tărâmul dintre ape”, ce a fost prezentat, de asemenea, în premieră la ONU, este un material care ne invită la o călătorie în Delta Dunării, într-o lume în care totul pare desprins din alte timpuri și unde încercarea vine dintr-o singură întrebare: ce mai poate fi salvat, conservat şi dat mai departe? Acesta poate fi urmărit online pe pagina de Facebook AGERPRES VIDEO www.facebook.com/AGERPRESVIDEO/ și pe site-ul public www.agerpres.ro.

Tot în cadrul evenimentului, Agenția Națională de Presă a expus o parte din arhiva sa fotografică, imagini care ilustrează cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele operațiuni de menținere a păcii la care a participat țara noastră, dar și imagini care reflectă viața cultural-artistică, socială, sportivă și politică a țării. ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES va putea fi admirată la sediul ONU până la 9 decembrie.

La eveniment au participat și vicepreședintele Associated Press, John Daniszewski, membri ai reprezentațelor permanente ale statelor membre ONU, precum și membri ai comunității române din SUA.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR), membră a Erste Group.

Despre Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite

Misiunea Permanentă a României la ONU reprezintă vocea diplomatică a României la Organizaţia Naţiunilor Unite, promovând obiectivele țării noastre în cadrul organelor ONU de la New York. Prin gama de subiecte şi obiective de politică externă care intră în responsabilitatea sa, Misiunea acționează pentru apărarea și promovarea intereselor României în arena internaţională, inclusiv prin intensificarea cooperării active cu toate statele membre, cu agenţii şi programe ONU specializate, cu organizaţii internaţionale şi grupuri regionale.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here