Acces la cultura

0
882

In perioada iunie-august 2011, Agentia Nationala a Functionarilor Publice a derulat Competitia celor mai bune practici in administratia publica din Romania, prin intermediul careia se urmareste promovarea experientei si rezultatelor remarcabile ale administratiei publice din Romania, precum si cresterea standardelor

acesteia prin identificarea si recunoasterea practicilor de succes si inovatoare in livrarea serviciilor publice si a rezultatelor acestora.
In 17 noiembrie 2011 a avut loc Conferinta „Inovatie si calitate in sectorul public”  (cele mai de succes 42 de proiecte apartinand autoritatilor administratiei publice de la nivel local si central), incluse in Competitia celor mai bune practici in administratia publica.
– Consiliul Judetean Cluj a participat la aceasta competitie in cadrul pilonului „Modernizarea administratiei publice prin promovarea egalitatii de sanse si nediscriminarii”, cu o aplicatie referitoare la un proiect initiat in cursul acestui an – „Facilitarea accesului la cultura al copiilor din mediul rural”, prin care celor aproximativ 20.000 de elevi si prescolari din localitatile rurale ale judetului Cluj li se asigura accesul gratuit la facilitatile mai multor institutii de cultura care functioneaza sub autoritatea forului administrativ judetean.
– Modul in care a fost conceputa aplicatia, precum si argumentarea intregului roiect au convins comisia de analiza si jurizare cu privire la utilitatea si caracterul inovator al acestuia, proiectul a primit premiul I.
– Recunoasterea valorii este cu atat mai importanta cu cat aceasta comisie, formata din specialisti in domeniu, experti in administratie publica si membrii ai ONG-urilor a fost una independenta, acestia apreciind in special faptul ca proiectul este unul extrem de adaptat actualului context socio-economic. Consiliul Judetean Cluj a rezolvat, din acest punct de vedere, o problema reala si grava cu costuri minime. Totodata, numarul mare de beneficiari, precum si faptul ca solutia adoptata este una neconventionala, care excede educatia formala oferita de scoala si/sau de familie, sunt factori care au contribuit semnificativ la adjudecarea acestui premiu.

Comunele care au vizitat institutile de cultura aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj: Tureni, Bontida, Jucu, Iclod, Calatele, Catcau , Chiuiesti, Caseiu, Cuzdrioara, Bobalna , Vad , Panticeu , Recea-Cristur, Caianu, Mica / sat Nires, Cornesti , Alunis  Mintiu Gherlii , Unguras, Baciu, Geaca, Taga, Buza, Sanmartin-Cutca, Palatca. Aghiresu, Mociu, Sanpaul, Garbau, Apahida, Jichisu de Jos, Valea Draganului, Poieni, Camarasu, Aghiresu, Chinteni, Ciucea, Negreni, Margau, Rachitele, Frata, Suatu, Ciurila, Floresti, Rasca

Consiliul Judetean Cluj
Serviciul Relatii Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here