7 MITURI SPULBERATE DESPRE MONITORIZAREA VEHICULELOR PRIN GPS

0
1625

Piața serviciilor de monitorizare GPS cunoaște o dezvoltare tot mai mare, motiv pentru care apar atât entuziaști, cât și sceptici. Pentru că aceste servicii implică de regulă activități de monitorizare flotă, implică mulți șoferi de vehicule de transport persoane sau marfă, au apărut și multe legende și mituri despre care ne-am propus să vorbim în acest articol și să vedem cât de reale sunt și cât din ele sunt fabulație. Să le luăm pe rând în continuare pe cele mai populare:

7 mituri despre cum se face monitorizare gps

 Controlul e în mâinile tale! 

Fomco GPS

7 mituri despre cum se face monitorizare GPS

Piața serviciilor de monitorizare GPS cunoaște o dezvoltare tot mai mare, motiv pentru care apar atât entuziaști, când și sceptici. Pentru că aceste servicii implică de regulă activități de monitorizare flotă, implică mulți șoferi de vehicule de transport persoane sau marfă, au apărut și multe legende și mituri despre care ne-am propus să vorbim în acest articol și să vedem cât de reale sunt și cât din ele sunt fabulație. Să le luăm pe rând în continuare pe cele mai populare:

Mitul 1: „Monitorizarea prin GPS nu este legală, pentru că implică urmărirea șoferului”

Există mai multe opinii neavizate, însă niciuna nu este fondată. Niciun act normativ nu interzice unui proprietar sau administrator de flotă auto să-și monitorizeze bunurile aflate în proprietate, pe parcusul timpilor în care ele se află în exploatare sau nu. Iar prin implementarea de soluții de monitorizare flotă, se urmărește activitatea mașinii, consumuri, viteze de deplasare etc., nicidecum aspecte din intimitatea șoferilor. Cu alte cuvinte, nu se încalcă dreptul la viață privată, deci nu există niciun fundament pentru care o companie care face monitorizare GPS să facă ceva ilegal. Acestea sunt concluziile juriștilor specializați în domeniul muncii. Așadar, mitul este fals.

Mitul 2: „Am încredere în șoferii mei, nu am nevoie de monitorizare GPS”

De regulă implementarea unor soluții de monitorizare GPS n-are absolut nimic de-a face cu angajarea unui Big Brother care să supravegheze tot ce fac șoferii tăi și să le invadeze intimitatea. De la proiectare, implementare și mod de utilizare, tot ce-și propun aceste soluții este să facă tot posibilul pentru optimizarea și reducerea costurilor aferente operării unor flote de vehicule. Totul se reduce la eficientizarea unor activități de natură pur economică, deci n-are nici o legătură cu încrederea pe care o aveți sau nu o aveți în șoferii dumneavoastră. Prin serviciile de monitorizare GPS nu obțineți doar informațiile legate de eventuale sustrageri nedorite de carburant, ci aveți acces la informații despre consumuri în diferite regimuri de condus, rute, viteze de deplasare, așadar puteți gestiona mai eficient trasee și decide în consecință pentru a produce economii de timp și carburant consumat. În plus, e destul de probabil ca proprietar sau manager de flotă auto să vă doriți șoferi onești, care n-ar dori să ascundă aceste informații, nu-i așa? Putem spune fără grijă că mitul este fals!

Mitul 3: „Șoferii nu vor dori să lucreze pe mașini monitorizate”

Pe de-o parte, sunt tot mai multe firme de leasing care pun condiții contractuale prin care cer monitorizarea vehiculelor din flotă. Pe de altă parte, sunt tot mai multe companii care au înțeles beneficiile aduse de aceste sisteme, așa că fac din proprie inițiativă monitorizare GPS. Tendințele sunt clare, iar numărul vehiculelor monitorizate va crește constant, implicit cei care nu doresc să lucreze pe astfel de vehicule vor avea tot mai puține locuri de muncă din care vor putea alege. Pe de altă parte, informațiile obținute din utilizarea sistemelor de monitorizare GPS legate de timpi de deplasare, rute, viteze și distanțe pot fi utile și pot fi folosite și de șoferi. Prin urmare, putem concluziona că și acest mit este fals.

Mitul 4: „E complicat de instalat și utilizat”

Nimic mai fals! Pe de-o parte sarcina montării cade pe umerii furnizorilor de servicii de monitorizare GPS. Ei sunt cei care vin cu partea hardware și o montează pe vehicule, ei fac toate calibrăile necesare și asigură consultanța necesară pentru punerea în funcțiune. La fel, tot ei furnizează și soluția software prin care se monitorizează efectiv activitatea. Ei furnizează manulul de utilizare și suportul tehnic pe toată perioada implementării. Aceste platforme de regulă sunt intuitive, ușor de utilizat și prietenoase cu utilizatorul. Ba mai mult, există furnizori de servicii de monitorizare GPS care asigură inclusiv serviciile de monitorizare externalizată, prin care proprietarul sau managerul de flotă nu mai trebuie să facă absolut nimic, primind rapoarte zilnice, săptămânale și lunare, precum și eventuale alarme instante care pot fi setate, legate de exploatarea mașinilor sale. Astfel, informațiile ajung la cei care trebuie să le utilizeze cu zero efort, deci putem spune fără să greșim: mit fals!

Mitul 5: „Sunt prea scumpe, nu mi le permit”

Șitați că economiile de carburant aduse de implementarea unor soluții de monitorizare GPS pot produce economii substanțiale în exploatarea flotei tale? Mai exact, aceste economii se traduc în amortizarea echipamentelor în doar câteva luni de la achiziție, pentru ca mai apoi ele să continue să-ți aducă beneficii. Așadar, achiziționarea acestor produse și servicii trebuie privită ca o investiție. Sau să privim altfel lucrurile: pierzi zilnic bani prin exploatarea flotei tale, n-ai vrea să oprești această risipă? Așadar, mit fals!

Mitul 6: „Eu am alte metode de control al flotei mele”

Cu siguranță că fiecare proprietar sau manager de flotă are metodele sale prin care își supraveghează parcul de mașini, pentru că numai un inconștient nu ar face-o. Dar dacă faci monitorizare GPS ai un prețios instrument în plus care să te ajute să faci asta mult mai eficient. Economisești timp și produci economii de carburant, doar stând și urmărind datele în fața unui calculator, fără să trebuiască să-l mai deranjezi pe șofer. Ți centralizat evidența întregii flote fără bătăi de cap. În concluzie: mit fals!

Mitul 7: „Am două-trei vehicule, flota e prea mică să trebuiască monitorizată”

Produsele și serviciile de monitorizare GPS de regulă sunt adaptate tuturor categoriilor de clienți, de la cei mai mici, cu câteva vehicule, până la cele mai mari flote. Așadar, sunt soluții pentru orice mărime de flotă. Pe de altă parte, orice vehicul din flotă poate avea consumul de carburnat optimizat și eliminate eventualele sustrageri neautorizate, deci, din nou, putem spune mit fals!

Poate sunt și alte mituri false sau poate sunt și unele care se vor dovedi a fi reale legate de achiziția, punerea în funcțiune și exploatarea soluțiilor de monitorizare GPS. Însă, înainte de a le da prea mult credit, dacă v-ați decis într-adevăr să achiziționați o astfel de soluție, e bine să întrebați pe cineva avizat din domeniu sau să vă documentați chiar dumneavoastră în mediul online, care abundă în informații.

Despre Fomco

Baza Grupului de firme Fomco ,a fost infiintata in Octombrie 2002 .

Activitatea este structurata pe mai multe linii de business, insa un element esential in aria de activitate, il constituie domeniul tahografelor si a managementului de flota auto.Fiind un furnizor de top la nivel national si international, detinand un portofoliu de peste 200 de parteneri, Fomco dezvolta si livreaza produse care indeplinesc si satisfac nevoile clientilor sai din Romania si Europa…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here