2014 – Anul alegerilor europarlamentare, din perspectiva regiunii de Nord-Vest

0
996
alegeri-rusia-voturi

Poate unii stiu, poate unii, NU, poate unii au uitat. Foarte posibil, marea majoritate stie ca anul 2014 este anul alegerilor prezidentiale din Romania. insa 2014 este si anul alegerilor europarlamentare, anul in care, in mod democratic, cetatenii acestei tari – membra in Uniunea Europeana – sunt chemati sa ii aleaga pe cei care sa ii reprezinte si sa le reprezinte interesele la Bruxelles.

in acest context, si, desigur, din evidenta nevoie de informare si constientizare a cetatenilor, la nivelul regiunii de Nord-Vest, s-au initiat doua proiecte de comunicare. in fapt, este vorba despre continuarea activitatilor Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord si despre un nou grant, dedicat alegerilor europarlamentare programate pentru luna mai 2014.

Prin intermediul acestor doua proiecte, departamentul de informare pe teme europene oferit de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest continua sa promoveze o cetatenie europeana activa si informata si in 2014.

Proiectul „Alegerile europarlamentare 2014 – Transilvania de Nord voteaza!” are ca obiectiv cresterea gradului de informare, constientizare si implicare a cetatenilor regiunii Transilvania de Nord, vis-a-vis de dreptul lor de a vota la alegerile europarlamentare din 2014. Implementarea proiectului a inceput inca din luna octombrie 2013, si se va incheia pe 15 aprilie 2014. Proiectul consta in organizarea a cinci intalniri de tip informare si dezbatere si este insotit de interactiunea constanta cu media din regiune.

Prima dezbatere, intitulata „EP in the park. A debate right into the heart of Northern Transylvania”, va fi insotita de lansarea unui album foto de promovare a regiunii noastre si va avea loc cel mai probabil in 28 februarie 2014 la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Vor fi abordate doua teme europene deosebit de actuale: ocuparea fortei de munca si stilul de viata european. Asa cum am mai mentionat, se va lansa albumul foto (in print) „Stilul de viata european in Transilvania de Nord, al carui continut se bazeaza pe un concurs foto online derulat pe Facebook-ul Centrului Europe Direct Transilvania de Nord in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2014.

La aceasta dezbatere sunt invitati studentii, elevii, politicieni, ONG-uri, administratii publice locale, beneficiari REGIO Nord-Vest, jurnalisti, blogeri.
Deoarece, la data exprimarii votului, mai multi elevi vor avea deja 18 ani (varsta minima obligatorie pentru a putea vota) au fost programate alte patru dezbateri in scoli din Cluj, Satu Mare si Salaj. intalnirile cu elevii sunt programate pentru perioada martie-aprilie 2014.

Aceste doua proiecte, salutare, deoarece vin in sprijinul constientizarii romanilor ca sunt si cetateni europeni, sunt finantate de Uniunea Europeana, prin programul „Activitatile EDIC referitoare la alegerile pentru Parlamentul European din 2014”. (Sorina Bruj Dancuta)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here